Vacature Stagiair Communicatie

Wil jij samen met Diversiteitsland jongeren én ouderen in Amsterdamse aandachtswijken verrijken met jouw communicatievaardigheden? En zo ervaring opdoen in een groeiende multiculturele organisatie? Misschien ben jij dan de communicatiestagiair die het Diversiteitsland team zoekt.

Wie zijn wij?
Stichting Diversiteitsland zet zich in om het leven van mensen in kwetsbare sociaal-economische posities te versterken met twee programma’s: Money School en de Vitale Ouderenraad. Money School verrijkt  kinderen en jongeren van 8-18 jaar met financiële educatie voor een succesvolle toekomst door middel van geldlessen en andere interactieve activiteiten. Met ons aanbod zet Money School zich in om de vicieuze cirkel van armoede voor kinderen in Nederland te doorbreken.

De Vitale Ouderenraad zet zich in om de kwaliteit van leven van (Amsterdamse) ouderen met een migratieachtergrond te bevorderen. De activiteiten creëren ontmoetingen, inspireren en informeren bij (ouderdom) vraagstukken. Door het meedoen aan colleges van de Levenskunst Academie, het Alzheimer Theehuis, KunstVerbindt workshops en samen herdenken, behouden ze de regie over hun eigen leven. 

Wat leer je?

Je leert hoe je het verhaal van de organisatie kunt transformeren naar pakkende communicatie uitingen in zowel tekst- als beeld. Denk hierbij aan: sociale media posts maken, artikelen schrijven, campagnes bedenken, video’s maken, interviews afnemen en nieuwsbrieven schrijven. Je leert ook hoe je communiceert richting verschillende doelgroepen in een interculturele setting. Je wordt betrokken in de kern van de organisatie en je krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen op de manier die bij jou past. 

Wie ben jij?                                                                         

  • Je hebt affiniteit met de doelgroep: kinderen/jongeren en senioren.
  • Je volgt een HBO/WO opleiding communicatie.
  • Je hebt een vlotte pen en goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je weet als geen ander jouw doelgroep te bereiken via de diverse sociale mediakanalen.
  • Je kunt grafisch vormgeven.
  • Je vindt het leuk om activiteiten en events te begeleiden.

 

Plaats: Amsterdam (tijdens COVID wordt veelal vanuit huis gewerkt)
Duur: minimaal 6 maanden (uren in overleg)
Functie: allround communicatie 
Soort: stage voor maatschappelijke organisatie
Vergoeding: reiskostenvergoeding 

 

Werken voor een multiculturele maatschappelijke organisatie staat goed op mijn CV. Belangrijker nog: ik word blij van werken met jong en oud!” Oud stagiair Annelies

 

Solliciteer! 

Wil jij net als oud stagiaire Annelies werken voor dit ambitieuze, snelgroeiende team met ruimte voor eigen creativiteit en initiatief? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal; Wie ben je en waarom wil jij meedoen voor jong en oud(er)? Stuur je CV en een korte motivatie naar Jaleesa Latupeirissa: Meer weten? Kijk op: diversiteitsland.nl of mail jaleesa@diversiteitsland.nl.

Hopelijk zien we jou binnenkort ook op onze groepsfoto!