Vacature Money School docent

Rolmodel gezocht!

Heb jij een hart voor kinderen en jongeren en heb je het in je om hun rolmodel te zijn, voor hun ouders en voor de Money School jongerenbegeleiders? Word je er gelukkig van om hun zelfvertrouwen en talent te laten groeien met jouw lessen? Kun je goed omgaan met verschillende culturen? Ben jij daarnaast:

 • een gemotiveerde docent die jongeren kan inspireren;
 • iemand die graag samenwerkt met jongerenbegeleiders en partners;
 • iemand die zelfstandig lessen ontwikkelt op basis van het curriculum;
 • iemand die verantwoordelijkheid neemt over het reilen en zeilen tijdens de uitvoering van modules;
 • iemand die meewerkt aan het standaardiseren van werkprocessen;
 • iemand die meewerkt aan de evaluaties en input levert voor verbeteringen;
 • iemand die flexibel is ingesteld en een ondernemende houding heeft.

 

Financieel weerbaar maken van jongeren en hun ouders

Eén op de acht Amsterdamse kinderen groeit op in armoede en dit aantal stijgt. Gemiddeld heeft 1 op de 5 jongeren schulden. Ook de schuldenproblematiek onder 18-minners groeit. Om te voorkomen dat de aankomende meerderjarigen/18 plussers hun zelfstandige en volwassen leven starten met schulden, bieden wij preventieve educatie over de thema’s en vraagstukken waar zij tegenaan kunnen gaan lopen.

Money School wil voorkomen dat kinderen en jongeren (in een risicovolle sociaal-economische situatie) in financiële problemen komen. Al vier jaar leert Money School op speelse wijze hoe zij kunnen omgaan met geld en in hun toekomst kunnen investeren. Met als rode draad financiële educatie is er keuze uit drie modules:  Financiële Lessen, Gezonde Leefstijl en Duurzame Leefstijl. Gedurende iedere module komt de groep eens per week samen en wordt er een thema behandeld. Elke bijeenkomst heeft een leerdoel, gericht op het omgaan met geld. Aan de modules doen 10-15  jongeren van 8 t/m 12, 13 t/m 15 en 16 tot 18 jaar mee. Zo leren ruim 100 jongeren per jaar in interactieve workshops van docenten, gastsprekers en jongerenbegeleiders over hoe zij een succesvolle toekomst kunnen realiseren. En als het aan ons ligt, groeien we door tot 350 jongeren per jaar.

Jij kunt ons helpen als docent, als je:

 • ervaring hebt met lesgeven en/of lesbevoegdheid (bijv. PABO-diploma);
 • affiniteit hebt met de doelgroep;
 • organisatietalent hebt en zelfstandig 8 lessen kunt coördineren en uitvoeren;
 • affiniteit hebt met financiële bewustwording en talentontwikkeling;
 • één middag/avond door de weeks of in het weekend (totaal circa 3 uur per week) gedurende minimaal 8 weken beschikbaar bent voor het lesgeven aan een groep.

 

Money School team: 

Het Money School hoofdkantoor staat in Amsterdam-Oost. Ons team bestaat onder andere uit directeur Salih, coördinatoren Kris, Mieke en onderwijsdeskundige Carmen. Samen met onze partnerorganisaties, jongerenbegeleiders en gastspreker ben je als docent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de lessen. 

Er zijn doorgroeimogelijkheden bijv. je kunt meerdere groepen les te geven in het schooljaar en de daarop volgende schooljaren. Ook kun je ingezet worden in andere steden. Wellicht wordt jij een van onze nieuwe coördinatoren. Ook kun je inbreng leveren aan het verbeteren van het concept Money School en de ontwikkelingen blijven volgen. 

Wat wij bieden: 

 •  Een werkplek waar je veel kan leren en het verschil kan maken;
 • Een geweldige ervaring om kinderen en jongeren te kunnen inspireren en kennis te delen;
 • Begeleiding op afstand en training over het programma. Wij leveren het programma maar je hebt zelf de ruimte om er je eigen draai aan te geven;
 • Een training en coaching rond het lesprogramma;
 • Een mooie werkplek waar je veel waarde kan geven maar er ook nog een zakcentje mee verdient.

 

Kris: “Werken voor innovatieve sociale onderneming verrijkt mijn werkervaring. Belangrijker nog is dat ik blij word van het zien groeien van jongeren. Het is mijn wens om als team zoveel mogelijk kinderen, jongeren en ouders financieel weerbaar te maken.”

 

Solliciteer! Waarom kun en wil jij kinderen en jongeren leren omgaan met geld?

Wil jij net als Kris werken voor dit ambitieuze, snelgroeiende team met ruimte voor eigen creativiteit, initiatief en doorgroeimogelijkheden? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal; naar wie je bent en waarom jij kinderen en jongeren wilt leren omgaan met geld? Ben jij geïnteresseerd? vul dan het sollicitatieformulier in via de button. We nemen binnen 1 week contact met je op als je hebt gesolliciteerd.  Wil je meer informatie over de functie? neem dan contact op met Carmen van Ginkel carmen@diversiteitsland.nl