Vacature Money School docent

Heb jij een hart voor kinderen en jongeren en wil jij hen inspireren als rolmodel? Word je er gelukkig van om hun zelfvertrouwen en talent te laten groeien met jouw lessen? Kun je goed omgaan met verschillende culturen en ben je flexibel en ondernemend? Lees dan snel verder! 

Eén op de acht Amsterdamse kinderen groeit op in armoede en dit aantal stijgt. Gemiddeld heeft 1 op de 5 jongeren schulden. Ook de schuldenproblematiek onder 18-minners groeit. Om te voorkomen dat de aankomende meerderjarigen/18 plussers hun zelfstandige en volwassen leven starten met schulden, bieden wij preventieve educatie over de thema’s en vraagstukken waar zij mogelijk tegenaan lopen.

Op speelse wijze leert Money School leerlingen om te gaan met geld. Met als rode draad financiële educatie is er keuze uit drie modules: Financiële Lessen, Gezonde Leefstijl en Duurzame Leefstijl. Elke bijeenkomst heeft een leerdoel, gericht op het omgaan met geld. Aan de modules doen 10-15  jongeren tussen de 8 en 18 jaar mee. Zo bereiken we ongeveer 2000 kinderen en jongeren per jaar met onze Money School lessen. 

Jouw rol als docent

Je bent iemand die graag samenwerkt met jongerenbegeleiders en partners. Je geeft zelfstandig les op basis van de lesmodules en je bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen tijdens de uitvoering van de lesmodules. Daarnaast denk en werk je mee aan evaluaties en levert input voor mogelijke verbeteringen. 

Jij kunt ons helpen als docent, als je:
 • ervaring hebt met lesgeven en/of lesbevoegdheid (bijv. PABO-diploma);
 • affiniteit hebt met de doelgroep;
 • organisatietalent hebt en zelfstandig 8 lessen kunt coördineren en uitvoeren;
 • affiniteit hebt met financiële bewustwording en talentontwikkeling;
 • één middag/avond door de weeks of in het weekend (totaal circa 3 uur per week) gedurende minimaal 8 weken beschikbaar bent voor het lesgeven aan een groep.
 
Money School team: 

Het Money School hoofdkantoor is in Amsterdam-Oost. Ons team bestaat onder andere uit directeur Salih, coördinator Mieke en onderwijsdeskundige Carmen. Samen met onze partnerorganisaties, jongerenbegeleiders en gastspreker ben je als docent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de lessen. 

 

Wat wij bieden: 
 • Een mooie werkplek waar je veel waarde kan geven tegen een ZZP tarief van 50 euro per uur;
 • Reiskostenvergoeding; 
 • Een werkplek waar je veel kan leren en het verschil kan maken;
 • Een geweldige ervaring om kinderen en jongeren te kunnen inspireren en kennis te delen;
 • Begeleiding op afstand en training over het programma. Wij leveren het programma maar je hebt zelf de ruimte om er je eigen draai aan te geven;
 • Een training en coaching rond het lesprogramma;
 • Doorgroeimogelijkheden. 

Docent Kris: “Werken voor innovatieve sociale onderneming verrijkt mijn werkervaring. Belangrijker nog is dat ik blij word van het zien groeien van jongeren. Het is mijn wens om als team zoveel mogelijk kinderen, jongeren en ouders financieel weerbaar te maken.”

 

Solliciteer! Waarom kun en wil jij kinderen en jongeren leren omgaan met geld?

Wil jij net als Kris werken voor dit ambitieuze, snelgroeiende team met ruimte voor eigen creativiteit, initiatief en doorgroeimogelijkheden? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal; naar wie je bent en waarom jij kinderen en jongeren wilt leren omgaan met geld. Ben je enthousiast? Vul dan het sollicitatieformulier in via de button. We nemen binnen 1 week contact met je op als je hebt gesolliciteerd. Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Mieke Deiters via mieke@themoneyschool.nl