Vacature gespreksleider

Word gastspreker bij MON€Y SCHOOL

Wil jij samen met MON€Y SCHOOL kinderen en jongeren (8-18 jaar) in aandachtswijken financieel weerbaarder maken? Wil je een maatschappelijke bijdrage leveren door je ervaring en kennis te delen, maar wil je de tijdsbesteding zelf kunnen bepalen? Wordt dan gastspreker bij Money School. Wij kunnen nog enthousiaste sprekers plaatsen voor het schooljaar 2021-2022!

Wat zoeken wij?
Gastspreker MON€Y SCHOOL
Plaats: Amsterdam (diverse stadsdelen), Almere, Haarlem, Dordrecht en Rotterdam
Duur: gastles duurt ong. 30 minuten, voorbereiding 1 uur;
frequentie: flexibel 
Vergoeding: vrijwillig

Financieel weerbaar maken van jongeren en hun ouders

Eén op de acht Amsterdamse kinderen groeit op in armoede en dit aantal stijgt. Gemiddeld heeft 1 op de 5 jongeren schulden. Ook de schuldenproblematiek onder 18-minners groeit. Om te voorkomen dat de aankomende meerderjarigen/18 plussers hun zelfstandige en volwassen leven starten met schulden, biedt Money School preventieve educatie over de thema’s en vraagstukken waar zij tegenaan kunnen gaan lopen.

Money School wil voorkomen dat kinderen en jongeren (in een risicovolle sociaal-economische situatie) in financiële problemen komen. Al vijf jaar leert Money School op speelse wijze hoe zij kunnen omgaan met geld en in hun toekomst kunnen investeren. Met als rode draad financiële educatie is er keuze uit drie modules:  Financiële Lessen, Gezonde Leefstijl en Duurzame Leefstijl.  Gedurende iedere module komt de groep eens per week samen en wordt er een thema behandeld. Elke bijeenkomst heeft een leerdoel, gericht op het omgaan met geld. Aan de modules doen 10-15  jongeren van 8 t/m 12, 13 t/m 15 en 16 tot 18 jaar mee. Zo leren ruim 400 jongeren per schooljaar in interactieve workshops van docenten, gastsprekers en jongerenbegeleiders over hoe zij een succesvolle toekomst kunnen realiseren. En als het aan ons ligt, groeien we door tot jongeren per jaar.

Wat wordt er van jou verwacht?

Als gastspreker neem je de kinderen op een speelse wijze mee in je eigen ervaringen op het gebied van financiële bewustwording en talentontwikkeling. Daarbij treedt je op als rolmodel en als inspirator. Het is leuk én belangrijk om dit zo interactief mogelijk te maken, bijvoorbeeld door de kinderen een prikkelend dilemma of een lastige vraag voor te leggen. Money School helpt je uiteraard graag bij het voorbereiden en uitwerken van je gastles. 

Dus: jij kunt ons helpen als gastspreker als je:

  • Affiniteit hebt met financiële bewustwording en talentontwikkeling en de doelgroep
  • Je eigen ervaringen kunt vertalen naar een inspirerende en interactieve bijeenkomst
  • Ten minste één middag/avond (door de week of in het weekend) per schooljaar beschikbaar bent voor de gastles van circa 30-60 minuten plus reistijd.

Neem contact op:

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal; naar wie je bent en waarom jij kinderen en jongeren wilt leren omgaan met geld. Ben jij geïnteresseerd? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mieke Deiters via mieke@themoneyschool.nl