Vacature docent in Rotterdam

In Rotterdam starten we met een speciale docenten pool. Een groep die elkaar kent en met elkaar diverse reeksen lessen wil geven. Je bent samen verantwoordelijk voor geldlessen die je in duo’s geeft.

Heb jij een hart voor kinderen en jongeren en heb je het in je om hun rolmodel te zijn, voor hun ouders en voor de Money School jongerenbegeleiders? Word je er gelukkig van om hun zelfvertrouwen en talent te laten groeien? Kun je goed omgaan met verschillende culturen? Ben jij daarnaast:

 • Iemand die kinderen/jongeren kan inspireren;
 • Iemand die graag samenwerkt;
 • Iemand die zelfstandig vanuit een lesprogramma les kan geven;
 • Iemand die verantwoordelijkheid neemt over het reilen en zeilen tijdens de uitvoering van lessen;
 • Iemand die meewerkt aan de evaluaties en input levert voor verbeteringen;
 • Iemand die flexibel is ingesteld en een ondernemende houding heeft.

Dan spreken we je graag!

Financieel weerbaar maken van jongeren en hun ouders

Eén op de acht kinderen groeit op in armoede en dit aantal stijgt. Gemiddeld heeft 1 op de 5 jongeren schulden. Ook de schuldenproblematiek onder 18-minners groeit. Om te voorkomen dat aankomende meerderjarigen/18-plussers hun zelfstandige en volwassen leven starten met schulden, bieden wij preventieve educatie aan over de thema’s en vraagstukken waar zij tegenaan kunnen gaan lopen.

Money School wil voorkomen dat kinderen en jongeren (in een risicovolle sociaaleconomische situatie) in financiële problemen komen. Al meer dan 1000 kinderen hebben de lessen van Money School gevolgd. Ons aanbod leert hun speelse wijze hoe zij kunnen omgaan met geld en in hun toekomst kunnen investeren.

Ons aanbod financiële educatie bestaat uit drie modules: Financiële Lessen, Gezonde Leefstijl en Duurzame Leefstijl.  Tijdens iedere module komt de groep eens per week samen en wordt er een thema behandeld. Elke bijeenkomst heeft een leerdoel, gericht op het omgaan met geld. Een klas bestaat uit 10-15 kinderen/jongeren van 8 t/m 12, 13 t/m 15. Voor de groep 16+ hebben wij een apart aanbod. 

Wat wij bieden: 

 • Een werkplek waar je veel kan leren en het verschil kan maken;
 • Een geweldige ervaring om kinderen en jongeren te kunnen inspireren en kennis te delen;
 • Begeleiding op afstand en training over het programma. Wij leveren het programma maar je hebt zelf de ruimte om er je eigen draai aan te geven; 
 • Een training en coaching rond het lesprogramma;
 • Een mooie werkplek waar je veel waarde kan geven maar er ook nog een zakcentje mee verdient.

 

Jij kunt ons helpen als docent, als je:

 • Affiniteit hebt met lesgeven/ voor de groep staan.
 • Een lesbevoegdheid (bijv. PABO-diploma) is niet nodig, maar mag natuurlijk wel.
 • Affiniteit hebt met de doelgroep;
 • Organisatietalent hebt en zelfstandig 8 lessen kunt coördineren en uitvoeren;
 • Affiniteit hebt met financiële bewustwording en talentontwikkeling;
 • Eén middag/avond door de weeks of in het weekend 1.5 uur per week, gedurende minimaal 8 weken beschikbaar bent voor het lesgeven aan een groep.

Money School team: 

Het Money School hoofdkantoor staat in Amsterdam-Oost. Ons team bestaat onder andere uit directeur Salih, coördinatoren Kris, Mieke en onderwijsdeskundige Carmen. Samen met onze partnerorganisaties, jongerenbegeleiders en gastspreker ben je als docent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de lessen. 

Er zijn doorgroeimogelijkheden je kunt bijvoorbeeld meerdere groepen lesgeven in het schooljaar en de daaropvolgende schooljaren. Ook kun je ingezet worden in andere steden. Wellicht word jij een van onze nieuwe coördinatoren. Ook kun je inbreng leveren aan het verbeteren van het concept Money School en de ontwikkelingen blijven volgen. 

Kris docent: “Werken voor innovatieve sociale onderneming verrijkt mijn werkervaring. Belangrijker nog is dat ik blij word van het zien groeien van jongeren. Het is mijn wens om als team zoveel mogelijk kinderen, jongeren en ouders financieel weerbaar te maken.”

 

Solliciteer! Waarom kun en wil jij kinderen en jongeren leren omgaan met geld?

Wil jij net als Kris werken voor dit ambitieuze, snelgroeiende team met ruimte voor eigen creativiteit, initiatief en doorgroeimogelijkheden? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal; naar wie je bent en waarom jij kinderen en jongeren wilt leren omgaan met geld? Ben jij geïnteresseerd? Vul dan het sollicitatieformulier in via de button.

We nemen binnen 1 week contact met je op als je hebt gesolliciteerd. Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Mieke Deiters mieke@moneyschool.nl