Nr 2. AKTİF, een unieke magazine over ouder worden in Nederland

Ineens was daar het Coronavirus en de wereld kwam in een pauzestand terecht. Onverwachts waren daar grote protesten in de wereld. Niet alleen in New York, Londen en Parijs maar ook in Amsterdam, Eindhoven en Groningen. Midden in de coronatijd stonden grote groepen mensen op. Samen op straat trotseerden zij het grote virus-gevaar en kwamen ze op voor de ander. Dit waren niet alleen protesten tegen racisme maar een oproep tot een volwaardig leven voor iedereen, het recht voor eenieder om mee te kunnen doen in de samenleving, het recht om gezien te worden en om gehoord te worden. Het was ten volle uit een ultieme schreeuw om menselijkheid. De protesten boden ons ineens een lichtpunt aan het eind van de coronatunnel. Er komen dan wel andere tijden aan maar we zagen ook een glimp van hoop voor onze toekomst. Het is dezelfde hoop die de medewerkers en vrijwilligers van stichting Diversiteitsland graag aan u willen meegeven.

Met trots presenteren wij ons tweede nummer van het unieke Nederlands-Turkstalige magazine AKTİF over ouder worden in Nederland. We willen via deze weg de visie die wij zien voor de toekomst met u delen.

AKTİF, een unieke Turks-Nederlandstalige magazine over ouder worden in Nederland

Mocht u na het lezen van deze magazine vragen, suggesties of ideeën hebben voor samenwerking, dan horen we dat heel graag. We hebben bijzondere artikelen en exclusieve interviews afgenomen speciaal voor deze editie. Tevens kunt u ons jaarverslag 2019-2020 lezen van ons programma Vitale Ouderenraad (voorheen Turkse Ouderenraad),

o Wat is gerontologie en waarom is dit de wetenschap van deze eeuw? Docent Faruk Yaşar Gürdal

o Twee beroemde kunstenaar die hun culturele achtergrond in hun canvassen weergaven. Benieuwd naar deze kunstenaars?

o Waarom is het belangrijk dat we onze eigen keuzes maken?

Oğul Zengingönül professor in de sociale psychologie vertelt u hier mee over.

o ‘Onze verleden kunnen we niet veranderen, onze toekomst wel’.

Een exclusief interview met Özlem Kaymaz.

o Hoe groeien gebouwen met de mensen mee?

Landschapsarchitect Gamze Alpan maakt de vergelijking van de herenhuizen aan de grachten van Amsterdam en de yalı’s aan de Bosporus.

o Ken jij de zeven goudenregels van het levenslang leren? Gülşen Yılmaz ‘’de basisregel is zet je vrijetijd om in leertijd’’.

o Lees ons kleurrijke jaarverslag 2019/2020 van de Vitale Ouderenraad. Met o.a. Online Alzheimer Theehuis, Online Senioren College, Alzheimer Zomerconcert.

o En bijzondere interviews met Demet Adıgüzel (over muziek en ouderdom) en Fatoş İpek (interculturele mantelzorg).


Klik op afbeelding om de magazine te downloaden


Uitgelichte berichten