Programma's

De projecten, die Diversiteitsland uitvoert, zijn vaak bottom-up ontstaan. Vanuit de praktijk komen initiatieven van bewoners, netwerkorganisaties of wordt vanuit Diversiteitsland zelf gesignaleerd waaraan er behoefte is.

 

Omdat Diversiteitsland haar doelgroep goed kent en ook de weg naar instanties als (gemeentelijke) overheden en maatschappelijke organisaties, kan zij een intermediaire functie vervullen.

In de loop der jaren heeft Diversiteitsland een steeds groter netwerk opgebouwd en vormt een belangrijk centrum voor diverse netwerken van ondernemers, vrouwenorganisaties, sportorganisaties, culturele organisaties en migrantenorganisaties. Deze netwerken worden ingezet én benut voor ons werk.

Strategie en aanpak

 

Advies en projectuitvoering

De doelstellingen van Diversiteitsland zijn essentieel bij het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten. 

 

Elk programma heeft zijn meerdere projecten die uitgevoerd worden door een projectmanager met één of meer projectmedeweker(s). De projectleiding ligt in handen van directeur. De projectmanager kan u meer vertellen over de inhoud van het project. De projectleider kan u vertellen op welke wijze samengewerkt kan worden met uw bedrijf, organisatie of instelling.

 

Het kantoor van Diversiteitsland bevindt zich in het hart van de Indische Buurt van Amsterdam, een pluriforme wijk. De organisatie is - mede vanwege het diverse personeelsbestand - voor alle mensen laagdrempelig en gemakkelijk te vinden. Mensen lopen graag naar binnen voor een praatje, een kopje koffie of advies. Zo weet Diversiteitsland altijd goed wat er speelt en waar mensen tegenaan lopen.

 

Wij adviseren en ondersteunen ook organisaties bij hun subsidieaanvragen, aanpak en beleidsontwikkeling t.a.v. vraagstukken binnen diverse doelgroepen in de samenleving. Ook kunnen we zelf of in opdracht projecten ontwikkelen voor een gezonde samenleving. De projecten die wij uitvoeren zijn dan ook vaak bottom-up ontstaan. Vanuit de praktijk komen initiatieven van bewoners of signaleert Diversiteitsland waar er behoefte aan is.

 

Of het nu gaat om het onderwijs, de sport of de zorg, de overheid, de woningcorporaties of het bedrijfsleven: alle sectoren zullen zich de vraag moeten stellen hoe zij de kansen van een diverse samenleving ten volle kunnen benutten. Wij helpen organisaties deze kansen te grijpen en te verankeren in hun beleid. Diversiteitsland kan bedrijven ook tools aanreiken en begeleiding bieden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. 

 

U kunt ons altijd benaderen voor: advies, projectontwikkeling, -uitvoering, onderzoek, communicatie en netwerk. Lees hier onze brochure advies.

 

Wilt u meer weten wat Diversiteitsland voor u kan betekenen? Neem dan contact op met dhr. Salih Turker (directeur) via 020-893 24 81 of mail naar s.turker@diversiteitsland.nl