Aktif magazine: een speciale editie

aktif magazine over gezond ouder worden en bewegen
Met trots presenteren we onze dit keer Nederlandstalige AKTIF magazine van de Vitale Ouderenraad. Dit keer een speciale editie over gezond ouder worden en bewegen. Het afgelopen jaar hebben we met de Vitale Ouderenraad namelijk veel gedaan op dit gebied. Salih Türker: ‘’met de activiteiten van de Vitale Ouderenraad wil ik de deelnemers stimuleren meer te bewegen en gezond te eten. Deze speciale editie van het Aktif Magazine gaat hierover en de Indische Buurt Run wordt uitgelicht.’’

Gezonde levensstijl

Ik had zelf een paar jaar geleden een ongezonde levensstijl. Meer bewegen heeft mijn leven echt veranderd. Ik begon zelf met elke dag 10.000 stappen zetten door mijn woonwijk waar de meeste deelnemers van de Vitale Ouderenraad wonen: de Indische Buurt. Ik ging niet naar huis zonder dat ik die stappen had gezet. Dit heb ik voor lange tijd elke dag gedaan. Later wilde ik meer en toen ben ik begonnen met hardlopen. Het heeft me ook gestimuleerd om gezonder te eten. Als je lichaam veel beweegt, snakt het vanzelf naar gezond eten.

Hopelijk geven we de deelnemers met onze activiteiten dat zetje naar een gezonde levensstijl. Het lijkt erop dat het goed gaat. Velen hebben meegedaan aan de Indische Buurt Run en ik zie ze regelmatig wandelen in de wijk. Ook de Alzheimer Theehuizen waar we vaak praten over (mentale) gezondheid worden drukbezocht. Ik ben ongelooflijk trots!

Het motto ‘we zijn nooit te oud om te leren’ is nog steeds van kracht, maar daar hoort nu ook een nieuwe bij: ‘we zijn nooit te oud om te bewegen!’

Aktif magazine nu online

In dit 5e Aktif Magazine vind je o.a.:

 • Exclusief interview met Furkan Acikgoz van diëtistenpraktijk eyeopener
 • Deelnemers die vertellen over de Indische Buurt Run
 • Interview over mantelzorg
 • In gesprek met organisatoren van de Indische Buurt Run
 • Een gezond Turks recept
 • En meer.

Veel leesplezier!

Klik hier om het magazine te downloaden.

Heeft u na het lezen van het Aktif magazine vragen, suggesties of ideeën? Neem contact met ons op via info@diversiteitsland.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Deel dit bericht!
.
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Alzheimer Theehuis

  Het Alzheimer Theehuis is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, en belangstellenden met een niet-westerse achtergrond.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Levenskunst Academie

  Veel ouderen met een migratieachtergrond hadden in hun jeugd niet de gelegenheid om verder te leren. Bij de Levenskunst Academie krijgen de ouderen alsnog de kans om kennis en vaardigheden te verwerven met betrekking tot door henzelf gekozen onderwerpen.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Herdenkingen en vieringen

  Jaarlijks organiseren wij bijeenkomsten rondom herdenking- en vieringen waarbij de focus ligt op het stimuleren van een interculturele dialoog. Wij geloven dat door mensen met verschillende

  Lees verder »