Docent Money School in Almere

Ben jij een enthousiaste docent met hart voor jongeren en wil jij hen inspireren als rolmodel? Word je er blij van om hun zelfvertrouwen en talent te laten groeien met jouw lessen over geld? Lees dan snel verder! 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken voor een project in Almere energieke docenten. Je vindt het leuk om jongeren les te geven op het gebied van financiële educatie en schroomt niet om de handen uit de mouwen te steken. Een uitdaging ga je niet uit de weg en je staat vol zelfvertrouwen voor een groep brugklassers op het vmbo. Belangrijk is dat je affiniteit en/of ervaring hebt met jongeren en dat je goed voorbereid ten tonele komt. Je kan bovendien zelfstandig lesgeven vanuit een lesprogramma. Daarnaast vind je het leuk om jongeren met een korte concentratieboog uit te dagen met interactieve opdrachten.

Wat je gaat doen

Het is een project van een week van 30 mei tot 2 juni, waarbij je verdeeld over 3 dagen, 2 klassen onder je hoede krijgt. Per dag geef je 4 uur les, van 10:00 -12:00 uur en van 13:00 – 15:00 uur. Het is jouw taak om de week succesvol te laten verlopen en de leerlingen te voorzien van leuke lessen. Dankzij jou leren de jongeren spelenderwijs meer over het thema geld. Je werkt volgens een vast lesplan en wordt getraind in de door ons ontwikkelde materialen.

Wat wij bieden
 • Een ZZP-tarief van 50 euro per uur;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een werkplek waar je veel kan leren en het verschil kan maken;
 • Een geweldige ervaring om kinderen en jongeren te kunnen inspireren en kennis te delen;
 • Begeleiding op afstand en training over het programma. Wij leveren het programma maar je hebt zelf de ruimte om er je eigen draai aan te geven; 
 • Een training en coaching rond het lesprogramma.

Wie zijn wij?

Money School verrijkt kinderen en jongeren van 8-18 jaar met financiële educatie voor een succesvolle toekomst. Met ons enthousiaste team van gastsprekers, ervaringsdeskundigen en rolmodellen leren we kinderen en jongeren in 8 weken financieel weerbaar te worden. Wij werken samen met (hun) ouders, leerkrachten en andere professionals. Met ons aanbod zet Money School zich in om de vicieuze cirkel van armoede voor kinderen in Nederland te doorbreken. Dit doen wij op speelse wijze met een super leuk team. Hiermee bereiken we ongeveer 2000 kinderen en jongeren per jaar. Voor meer informatie kijk op themoneyschool.nl.

Is dit iets voor jou?

Kan je ons ervan overtuigen dat je onze lessen met fun en flair brengt aan brugklassers? En hen iets kan bijbrengen over geldzaken? Mail dan je CV en een korte motivatie vóór 10 mei 2022 naar Mieke Deiters via mieke@themoneyschool.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share this post
Recent Comments
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Money School

  GELDLESSEN 8-18 jaar

  Money School is bestemd voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Het lesprogramma is afgestemd op de leeftijd. Bij iedere leeftijd ligt de focus op een ander financieel aspect. Elke jongere uit Amsterdam en daarbuiten kan er aan meedoen.

  Lees verder »
  Activities
  Money School

  MON€Y SYMPOSIUM

  Als Landelijk Kennis Punt organiseert Money School jaarlijks een Geld Symposium met haar partners, deelnemers, financiers en ervaringsdeskundigen om door kennis te delen de vicieuze cirkel rond armoede te doorbreken.

  Lees verder »
  Activities
  Money School

  MON€Y CHALLENGES

  Wil je leren hoe jij rijk kunt worden? Speciaal voor jou (en je vrienden) hebben we leuke challenges bedacht die je samen op school kunt doen, maar ook alleen thuis. Extra handig tijdens lock-down.

  Lees verder »