Verhaal van mantelzorger Hulya

deelnemers vitale ouderenraad

‘’Corona heeft het leven van mijn ouders echt stilgezet, ze miste hun uitlaatklap zo!’’ Moeder (73) doet al jaren mee aan de Levenskunst Academie, een programma van de Vitale Ouderenraad. Sinds een paar jaar krijgt ze haar man (83) ook mee.

’’Mijn ouders en ik hebben vrijwel geen familie meer in Nederland wonen. Ze zijn net als veel vrienden en kennissen terugverhuisd naar Turkije. Inmiddels zijn ze zelf verhuisd naar Osdorp, maar daar zijn soortgelijke activiteiten met leeftijdsgenoten niet aanwezig. Hun netwerk en vriendenkring bevindt zich voornamelijk hier, in Oost, waar ze jarenlang hebben gewoond”, zegt dochter Hulya.

De activiteiten van de Vitale Ouderenraad zoals de Levenskunst Academie beurt hen op: ze zijn hierdoor actief, komen in aanraking met mensen en het geeft hen levensenergie. ‘’Mijn vader was in tegenstelling tot mijn moeder, niet zo van de sociale activiteiten. Nu biedt het hem ook een vrolijk moment en is hij de eerste die klaarstaat om te vertrekken. Ze vertellen met trots aan vrienden wat ze meemaken bij de Vitale Ouderenraad. Ze kunnen ergens naartoe leven samen. Ik ga als mantelzorger vaak mee om ze te brengen en te begeleiden. Dat doe ik ook omdat ik het een hele fijne manier vind om tijd door te brengen met mijn ouders. Zeker nu mijn vader in minder goede gezondheid verkeert.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Deel dit bericht!
.
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Alzheimer Theehuis

  Het Alzheimer Theehuis is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, en belangstellenden met een niet-westerse achtergrond.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Levenskunst Academie

  Veel ouderen met een migratieachtergrond hadden in hun jeugd niet de gelegenheid om verder te leren. Bij de Levenskunst Academie krijgen de ouderen alsnog de kans om kennis en vaardigheden te verwerven met betrekking tot door henzelf gekozen onderwerpen.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Herdenkingen en vieringen

  Jaarlijks organiseren wij bijeenkomsten rondom herdenking- en vieringen waarbij de focus ligt op het stimuleren van een interculturele dialoog. Wij geloven dat door mensen met verschillende

  Lees verder »