Leerlingen strijden voor goede doelen

Op het Aeres college in Almere zamelen leerlingen geld in voor twee goede doelen. En.. Daar hebben ze jouw hulp bij nodig! 

VMBO leerlingen van het AERES College in Almere zetten zich in voor goede doelen, help jij hun mee?

Het Money School team is 1 november van start gegaan met geldlessen op het Aeres college in Almere. Leerlingen zamelen geld in voor het goede doel door een sociale onderneming te starten. En.. Daar hebben ze jouw hulp bij nodig! 

Ongeveer 100 kinderen uit 4 eerste klassers krijgen elke week geldlessen van The Money School. Tijdens deze geldlessen starten leerlingen een eigen (sociale) onderneming waarbij wordt gestreden voor een % van de investeringspot op de ondernemersmarkt. Op de ondernemingsmarkt pitchen de klassen hun eigen onderneming. Bezoekers van de ondernemingsmarkt (docenten, leerlingen, ondernemers) kunnen stemmen met muntjes op de onderneming die volgens hen:  

A) het beste idee heeft;
B) de beste reclame;
of
C) het meest bijdraagt aan een betere wereld.

Hoe meer stemmen een onderneming ontvangt van investeerders hoe meer geld uit de investeerderspot ze mogen doneren aan het door hen gekozen goede doel. Elke klas heeft, na een verdiepingsmoment in verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen, een doel gekozen om hard voor te werken en te lopen.  

Goede doelen

Help ons mee de investeringspot te vullen door te doneren. Ook een klein bedrag maakt een verschil. Het geld wordt 100% verdeeld (m.u.v. 0.25 cent transactiekosten aan de bank) over de volgende door de leerlingen geselecteerde goede doelen: Stichting Opkikker en Flevoland Fietst Tegen Kanker.

Wil jij (met jouw bedrijf) een goede daad verrichten? Help mee en doneer!

The Money School heeft 250 euro ingelegd in de investeringspot. Help jij deze te vullen? Elke euro telt! Bedragen van 1, 2 en 5 euro zijn meer dan welkom! Help de leerlingen van het Aeres college door geld in te zamelen voor het goede doel door een geldbedrag naar keuze te doneren via de QR-code hieronder. Alle kleine beetjes helpen!

Oproep delen? Graag!

Lees je deze oproep en ken je een gul bedrijf, ouder of betrokkene waarvan je denkt: die wil wel doneren? Stuur deze oproep dan gerust door, graag zelfs!

Voor bedrijven: Doneer je meer dan 50 euro? Stuur dan een bericht via info@diversiteitsland.nl. Money School neemt je logo op in de communicatie-uitingen en dan mag je ook stemmen op de investeringsmarkt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share this post
Recent Comments
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Money School

  GELDLESSEN 8-18 jaar

  Money School is bestemd voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Het lesprogramma is afgestemd op de leeftijd. Bij iedere leeftijd ligt de focus op een ander financieel aspect. Elke jongere uit Amsterdam en daarbuiten kan er aan meedoen.

  Lees verder »
  Activities
  Money School

  MON€Y SYMPOSIUM

  Als Landelijk Kennis Punt organiseert Money School jaarlijks een Geld Symposium met haar partners, deelnemers, financiers en ervaringsdeskundigen om door kennis te delen de vicieuze cirkel rond armoede te doorbreken.

  Lees verder »
  Activities
  Money School

  MON€Y CHALLENGES

  Wil je leren hoe jij rijk kunt worden? Speciaal voor jou (en je vrienden) hebben we leuke challenges bedacht die je samen op school kunt doen, maar ook alleen thuis. Extra handig tijdens lock-down.

  Lees verder »