Aktif Magazine nu online!

Aktif Magazine, een tijdschrift door en voor de Vitale Ouderenraad is nu online te bekijken.

Het Aktif Magazine voor en door ouderen staat nu online! Op 21 september 2021 tijdens het Alzheimer (na)zomerconcert op Wereld Alzheimer Dag, opende directeur en oprichter van Stichting Diversiteitsland Salih Türker met de overhandiging van het Aktif magazine aan stadsdeelvoorzitter Oost Maarten Poorter. 

De mantelzorgers en vrijwilligers voor wie het Alzheimer (na)zomerconcert georganiseerd werd, kregen ook een eigen exemplaar mee naar huis.  In april 2021 kwam de redactie bijeen en werd er geschreven, gefotografeerd en vormgegeven tijdens het Seniorencollege Journalistiek van de Levenskunst Academie. De thema’s en inhoud bepalen ze zelf. Sarah van Ree, coördinator van de Vitale Ouderenraad vertelt dat herkenning, erkenning en verbinding centraal staan. ”Het is mooi om te zien dat ouderen bij elkaar komen en samen creatief bezig zijn. Ik word er ook blij van als zij er plezier in hebben en dat we elkaar inspireren.”

”Het is zo leuk om onszelf te zien in het Aktif magazine”, vertelt een vrijwilliger van de Vitale Ouderenraad. 

Dit is de derde editie van het AKTIF magazine. Deze speciale editie door en voor 55-plussers wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en Diorapthe.

Foto’s zijn gemaakt door Ruud van der Graaf. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Deel dit bericht
Recent Comments
  General
  Diversiteitsland

  Interview Rabo & Co

  ‘Veel mensen gaan moeilijke gesprekken zo lang mogelijk uit de weg, waardoor financiële problemen vaak pas ontdekt worden als het al te laat is.’ In

  Lees verder »
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!