Interview Rabo & Co

‘Veel mensen gaan moeilijke gesprekken zo lang mogelijk uit de weg, waardoor financiële problemen vaak pas ontdekt worden als het al te laat is.’

In Rabo & Co, een magazine van de Rabobank vertelt directeur en oprichter Salih Türker meer over zijn verhaal en het begin van Money School. 

‘Zeven jaar geleden werd Türker door een groepje ouders benaderd of hij de kinderen die hij in het buurthuis hielp met hun huiswerk, niet ook les wilde geven over geldzaken. Het bleek het begin van Money School, een lesprogramma van acht weken waarin kinderen op een speelse manier leren om over geld te praten. Bijvoorbeeld door geldtips uit te wisselen, maar ook door kinderen te leren hoe reclame werkt en wat ondernemerschap inhoudt. Het lesprogramma van Money School wordt inmiddels op buurthuizen en scholen in heel Nederland aangeboden. ‘Dat mensen niet weten wat een doos wasmachinetabletten kost, komt doordat veel mensen genoeg geld hebben om die zonder nadenken in hun winkelwagen te leggen. Maar dat geldt niet voor alle Nederlanders’, zegt Türker. ‘Door kinderen te stimuleren na te denken over de waarde van geld, en te leren hoe je bewuste keuzes maakt, ontwikkelen ze vaardigheden waar ze de rest van hun leven op kunnen terugvallen.’ Schoolkamp De Money Schoollessen moeten ook helpen om geldzaken binnenshuis bespreekbaar te maken. Een onderwerp dat volgens Türker nog te vaak gemeden wordt. ‘In veel gezinnen is er één ouder die de geldzaken regelt. De andere ouder denkt vaak: zo lang ik niks hoor, zal het wel goed zijn. Als er dan toch financiële problemen blijken te zijn, komen ze daar vaak pas achter als het te laat is’, zegt Türker. 

Meer lezen en ben je benieuwd naar een ‘gouden’ financiële tip? Lees hier het hele interview. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share this post
Nog niet uitgelezen?

Bekijk meer!

Diversiteitsland
Diversiteitsland

10 jaar Diversiteitsland!

Diversiteitsland bestaat 10 jaar! Tijd voor een feestje om 2018 goed te beginnen. In Amsterdam-Oost (waar Diversiteitsland ontstond) wordt 30 januari een middag vol verrassingen…

Lees verder »
Diversiteitsland
Diversiteitsland

Nieuw! Jaarmagazine

Benieuwd wat het Diversiteitsland team dit door COVID uitdagende jaar deed om het leven van jong én oud te verrijken?

Lees verder »
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Deel dit bericht
Recent Comments
  General
  Diversiteitsland

  Interview Rabo & Co

  ‘Veel mensen gaan moeilijke gesprekken zo lang mogelijk uit de weg, waardoor financiële problemen vaak pas ontdekt worden als het al te laat is.’ In

  Lees verder »
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!