Kinderburgemeester Dominic

Money School gaat samen met de Amsterdamse Kinderburgemeester en Kinderraad in beweging tegen armoede in de Week van het Geld. Lees hier wat we gaan doen en waarom dit juist nu zo hard nodig is.

Wandelen jullie online mee tegen armoede met de Kinderburgemeester van Amsterdam: 11.00-11.20 op 22 maart 2021?

Ruim 251.000 kinderen leven in armoede (SIRE campagne). Het aantal gezinnen met geldproblemen neemt door de coronacrisis toe. Praten over geldproblemen is een taboe. Juist nu is het belangrijk zo vroeg mogelijk te leren omgaan met en praten over geld. Money School (een programma van Diversiteitsland) verrijkt kinderen, jongeren en hun ouders al jaren met (geld)essen: Money Walks.

De Week van het Geld wordt door Money School samen met de Kinderburgemeester van Amsterdam, Dominic (uit Amsterdam Nieuw-West) en zijn collega Ai-lin van de Amsterdamse Kinderraad ingeluid met Money Walks. Op maandag 22 maart om 11 uur tijdens een online bij te wonen wandeling vertellen zij namens de Amsterdamse Kinderraad waarom zij het zo belangrijk vinden om zo vroeg mogelijk om te leren gaan met geld.

De kinderburgemeester wil dat kinderen niet gepest worden, omdat ze bijvoorbeeld geen merkkleding dragen. En kinderraadslid Ai-lin pleit ervoor dat het OV tot 12 jaar gratis wordt. Naast de wandeling, krijgt de klas van Dominic geldles.

Salih Türker (Directeur Diversiteitsland / Money School) vindt dat je niet jong genoeg kunt beginnen om te praten en leren over geld om de vicieuze cirkel rond armoede te doorbreken. De Money Car, Wheel en Bike vrolijken deze maandag het schoolplein van de basisschool van de Kinderburgemeester op en brengen de klas op speelse wijze in gesprek over geld en duurzaam leven.

In de loop van de week zullen tal van dit soort on-en offline wandelingen worden geïnitieerd. Bijvoorbeeld met inspirator-netwerker én ervaringsdeskundige Stella de Swart, die haar eigen ervaring inzet om het taboe rond armoede en schulden te doorbreken.

Kijk hier voor meer informatie en zet samen stappen tegen armoede. Bekijk de video van de wandeling hier:

Meer informatie, terugluisteren en aanmelden voor komende (online) Money Walkshops kan via: https://www.themoneyschool.nl/mon-y-walks

Bekijk hier de hele wandeling!

Beluister hier de radio-uitzending!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share this post
Recent Comments
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Money School

  GELDLESSEN 8-18 jaar

  Money School is bestemd voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Het lesprogramma is afgestemd op de leeftijd. Bij iedere leeftijd ligt de focus op een ander financieel aspect. Elke jongere uit Amsterdam en daarbuiten kan er aan meedoen.

  Lees verder »
  Activities
  Money School

  MON€Y SYMPOSIUM

  Als Landelijk Kennis Punt organiseert Money School jaarlijks een Geld Symposium met haar partners, deelnemers, financiers en ervaringsdeskundigen om door kennis te delen de vicieuze cirkel rond armoede te doorbreken.

  Lees verder »
  Activities
  Money School

  MON€Y CHALLENGES

  Wil je leren hoe jij rijk kunt worden? Speciaal voor jou (en je vrienden) hebben we leuke challenges bedacht die je samen op school kunt doen, maar ook alleen thuis. Extra handig tijdens lock-down.

  Lees verder »