In Nederland leefden al 264.000 kinderen in armoede. Het aantal gezinnen met geldproblemen neemt door de coronacrisis toe. Praten over geldproblemen is een taboe. Juist nu is het belangrijk zo vroeg mogelijk te leren omgaan met en praten over geld. Money School (een programma van Diversiteitsland) verrijkt kinderen, jongeren en hun ouders al jaren met (geld)essen.
MON€Y WALKS
De Week van het Geld wordt door Money School ingeluid met Money Walks. Directeur Salih Türker zal op maandag 22 maart om 11 uur tijdens een online bij te wonen wandeling geldverhalen delen met de Kinderburgemeester van Amsterdam: Dominic en Kinderraadslid Ai-Lin. In de loop van de week zullen tal van dit soort on-en offline wandelingen worden geïnitieerd. Bijvoorbeeld met inspirator-netwerker én ervaringsdeskundige Stella de Swart, die haar eigen ervaring inzet om het taboe rond armoede en schulden te doorbreken. Wandel jij ook mee?
MON€Y SCHOOL ON TOUR
Deze Week van het Geld toert Money School met onder andere haar Money Car door Nederland met diverse activiteiten en challenges voor scholen, kinderen, ouders en professionals. Gedurende de hele week van het geld gaat de Money Car langs bij scholen en buurthuizen om met kinderen in gesprek te gaan over geld.
PREVENTIE
Salih Türker (directeur Diversiteitsland): “Money School benadrukt het belang van geldpraatjes van jongs af aan om het ontwikkelen van een taboe over financiën tegen te gaan en jongeren aan de bel durven te trekken voordat ze in de schuldhulpverlening belanden.”
DIVERSITEITSLAND
Money School is een programma van de snelgroeiende maatschappelijke organisatie Diversiteitsland. Diversiteitsland stimuleert meedoen voor jong én oud in een kwetsbare sociaaleconomische positie. Het landelijke Money School innovatiepunt bevindt zich in Amsterdam. De Money School activiteiten worden uitgevoerd op landelijk niveau in onder meer Amsterdam, Almere, Dordrecht, Groningen, Haarlem en Rotterdam.
SAMENWERKING
Samen met vrijwilligers en partners zet Money School zich in om kinderen en jongeren financieel weerbaarder en bewuster te maken. Het programma wordt deze Week van het Geld mede mogelijk gemaakt door onze partners: Fonds21, Fonds voor Sociale initiatieven, Janivo, Rabo Foundation, Stichting Boschuysen Stichting Weeshuis der Doopsgzinden, Stichting Zonnige Jeugd en de Triodos Foundation en Wijzer in Geldzaken
Recent Comments