Lonely in Mokum-diner

Toespraak Salih Türker over eenzaamheid migranten ouderen.

1 op de 8 ouderen voelt zich eenzaam, een kwart heeft een Turkse achtergrond.

Salih Türker (projectleider Turkse Ouderenraad) heeft een toespraak gehouden tijdens het ‘Lonely in Mokum-diner’ in het kader van de eenzaamheidsaanpak van de Gemeente Amsterdam op 8 maart. Salih geeft visie weer en vertel zijn bijdrage aan de aanpak eenzaamheid. Hoe pak je de eenzaamheid van Turkse-Amsterdammers aan? 

De onthulling van een reisgids om samen eenzaamheid aan te pakken.

‘Lonely in Mokum – Reisgids Verbonden Stad’ van het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid toont de ervaringen en geleerde lessen van de Aanpak Eenzaamheid sinds oktober 2016 en is een gids voor de toekomst. We gaan samen op weg naar een meer verbonden stad om zo vereenzaming een halt toe te roepen. Aandeelhouders uit het netwerk delen hun ervaringen, zoals professionals die enthousiast experimenteerden in de stad en moedige Amsterdammers die anderen of zichzelf (opnieuw) ontmoetten. Met de reisgids in de hand hopen we iedereen inspiratie, energie en richting te geven om aan de slag te gaan. Wat kunnen we samen als stad doen om eenzaamheid in Amsterdam te verminderen en de verbondenheid te vergroten? En wat kan jij zélf doen? Eenzaamheid is immers van ons allemaal.

Turkse ouderen volgens cijfers GGD meer eenzaam dan andere ouderen in Amsterdam.

Bekijk hier Salih Tükers toespraak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Deel dit bericht!
Recent Comments
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Alzheimer Theehuis

  Het Alzheimer Theehuis is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, en belangstellenden met een niet-westerse achtergrond.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Spreekuur

  Heeft u een juridische, algemeen maatschappelijke of financiële vraag maar weet u het antwoord daarop niet te vinden? Dan kunt u geheel kosteloos terecht bij de Spreekuren van de Vitale Ouderenraad.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Levenskunst Academie

  Veel ouderen met een migratieachtergrond hadden in hun jeugd niet de gelegenheid om verder te leren. Bij de Levenskunst Academie krijgen de ouderen alsnog de kans om kennis en vaardigheden te verwerven met betrekking tot door henzelf gekozen onderwerpen.

  Lees verder »