Lancering Vrijheidsinstituut

Op 30 juni 2019 organiseerde Stichting Diversiteitsland in het Corendon City Hotel het inleidende gala van ons Freedom Institute. Een project van de Turkse Ouderenraad, waarbij herdenking van belangrijke Nederlandse en Turkse historische gebeurtenissen centraal staat om ons dichter bij elkaar te brengen.

We organiseerden een programma met o.a. de Amsterdamse consul-generaal, MUSIAD-president, ambtenaar van de openbare bibliotheek, zakenmensen, docenten en studenten. 

De Consul-generaal, in zijn toespraak; ‘Dit instituut zal ervoor zorgen dat Turkse burgers in Nederland wonen, voelen dat ze er meer bij horen. Als consulaat-generaal van de Republiek Turkije in Amsterdam hebben we deze inspanningen zoveel mogelijk gesteund en we zullen dat blijven doen. ” (Klik hier voor de videotoespraak van de consul-generaal)

Ümit Akbulut, president van MUSİAD Amsterdam, de basisfilosofie van de Levenskunst Academie is: het creëren en versterken van het gevoel van verbondenheid namens beide gemeenschappen en het beschermen van de waarden van beide gemeenschappen. In die zin vind ik dit werk erg belangrijk en ben ik er trots op het te ondersteunen. ‘ 

Amsterdamse Openbare Bibliotheekautoriteit Roel van den Sigtenhorst:

‘We geven om de onderlinge verbondenheid van verschillende samenlevingen voor een leefbaarder Amsterdam. En we geloven dat de Levenskunstacademie dit doel zal dienen. 

Salih Türker, directeur van Stichting Diversiteitsland en oprichter van het Vrijheidsinstituut , verwoordde de doelen en doelstellingen van het Instituut met de volgende woorden: “Ons instituut zal bijdragen aan de vorming van historisch bewustzijn door herdenkings- en feestprogramma’s te organiseren voor de belangrijke historische dagen van de twee landen. Het zal bijdragen aan de eenheid en solidariteit van de samenleving met intellectuele en culturele activiteiten die het zal organiseren op belangrijke dagen zoals Çanakkale en 5 mei. “

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Deel dit bericht!
Recent Comments
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Alzheimer Theehuis

  Het Alzheimer Theehuis is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, en belangstellenden met een niet-westerse achtergrond.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Spreekuur

  Heeft u een juridische, algemeen maatschappelijke of financiële vraag maar weet u het antwoord daarop niet te vinden? Dan kunt u geheel kosteloos terecht bij de Spreekuren van de Vitale Ouderenraad.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Levenskunst Academie

  Veel ouderen met een migratieachtergrond hadden in hun jeugd niet de gelegenheid om verder te leren. Bij de Levenskunst Academie krijgen de ouderen alsnog de kans om kennis en vaardigheden te verwerven met betrekking tot door henzelf gekozen onderwerpen.

  Lees verder »