AKTIF magazine nr. 2

Ineens was daar het Coronavirus en de wereld kwam in een pauzestand terecht. Onverwachts waren daar grote protesten in de wereld. Niet alleen in New York, Londen en Parijs maar ook in Amsterdam, Eindhoven en Groningen. Midden in de coronatijd stonden grote groepen mensen op. Samen op straat trotseerden zij het grote virus-gevaar en kwamen ze op voor de ander. Dit waren niet alleen protesten tegen racisme maar een oproep tot een volwaardig leven voor iedereen, het recht voor eenieder om mee te kunnen doen in de samenleving, het recht om gezien te worden en om gehoord te worden. Het was ten volle uit een ultieme schreeuw om menselijkheid. De protesten boden ons ineens een lichtpunt aan het eind van de coronatunnel. Er komen dan wel andere tijden aan maar we zagen ook een glimp van hoop voor onze toekomst. Het is dezelfde hoop die de medewerkers en vrijwilligers van stichting Diversiteitsland graag aan u willen meegeven. 

Met trots presenteren wij ons tweede nummer van het unieke Nederlands-Turkstalige magazine AKTİF over ouder worden in Nederland. 

Mocht u na het lezen van deze magazine vragen, suggesties of ideeën hebben voor samenwerking, dan horen we dat heel graag. 

Klik hier om het magazine te downloaden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Deel dit bericht!
Recent Comments
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Alzheimer Theehuis

  Het Alzheimer Theehuis is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, en belangstellenden met een niet-westerse achtergrond.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Levenskunst Academie

  Veel ouderen met een migratieachtergrond hadden in hun jeugd niet de gelegenheid om verder te leren. Bij de Levenskunst Academie krijgen de ouderen alsnog de kans om kennis en vaardigheden te verwerven met betrekking tot door henzelf gekozen onderwerpen.

  Lees verder »
  KUNST VERBINDT
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  KunstVerbindt

  Tijdens de Levenkunst Academie lessen en tijdens de Alzheimer Theehuis bijeenkomsten is er aandacht voor kunst en cultuur. Zowel informatief als zelf kunst en cultuur “maken” Daarnaast worden in samenwerking met Alzheimer Nederland afd. Amsterdam kunstworkhops georganiseerd voor de deelnemers aan deze bijeenkomsten.

  Lees verder »