10 jaar Diversiteitsland!

Diversiteitsland bestaat 10 jaar! Tijd voor een feestje om 2018 goed te beginnen. In Amsterdam-Oost (waar Diversiteitsland ontstond) wordt 30 januari een middag vol verrassingen…

Tijd voor een feest! 30 Januari 2018, 16.00 – 17.30 uur. Locatie Kantoor, Timorplein 29

Een oude man zonder benen zwerft op straat in zijn rolstoel bij minus 15 graden.

In Nederland groeien 400.000 kinderen op in armoede. Zij worden gepest omdat ze er door geldgebrek niet bij kunnen horen. Een selectie verhalen die het Diversiteitsland kantoor vullen. Niet bepaald tijd voor feest, zou je denken.

Salih Türker: “Vier je successen!”

Toch wel, vindt Salih Türker (directeur Diversiteitsland). Hij roept de aanwezige hulporganisaties, fondsen, politici, docenten, collega’s, leerlingen, buren, familie en vrienden op successen te vieren. En vraagt aandacht voor geboekte vooruitgang.

Zelf doet hij een duit in het zakje door het benoemen van de prachtige resultaten die Diversiteitsland de afgelopen 10 jaar voor de samenleving behaalde. Bijvoorbeeld met de Turkse Ouderraad waar 55-plussers uit hun isolement worden verleid met colleges van hoogleraren of studenten. 

De 175 bi-culturele jongeren die door internationale uitwisselingen naar het buitenland konden. En kinderen van 8-18 jaar die verrijkt zijn en worden met financiële educatie van MON€Y SCHOOL.

Diversiteitsland zet jong en oud in hun kracht met aandacht, hoop en spel. Lachend zegt Salih: “Diversiteitsland is geen hulpverlener, maar een hoopverlener.” Over hoop gesproken. Een veelgehoord statement tijdens de feestelijke middag is dat kinderen de hoop voor de toekomst zijn. Tot ieders verrassing zijn ook MON€Y SCHOOL studenten van de partij. De kinderen halen jong en oud uit diverse culturen over de streep om hun vragen over gezond (financieel) leven te beantwoorden. 

Het feestgedruis wordt vervolgd met heerlijke gezonde hapjes én een hoop méér hoop. Stichting Hart van Engelen vertelt dat zij de oude man in de rolstoel die op straat zwierf onder hun hoede namen. Kinderen die geen geld hebben voor sport, toneel, muziek, kunnen terecht bij het Jongerencultuurfonds Amsterdam (de kantoorgenoot van Diversiteitsland aan het Timorplein). De Rotary Club deelt waarom zij het zo belangrijk vindt om projecten als MON€Y SCHOOL (financieel) te steunen.

Het moge geen verrassing zijn dat Diversiteitsland met zo’n fantastisch netwerk als jullie de komende 10 jaar nog veel meer positieve veranderingen kan bereiken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share this post
Nog niet uitgelezen?

Bekijk meer!

Diversiteitsland
Diversiteitsland

10 jaar Diversiteitsland!

Diversiteitsland bestaat 10 jaar! Tijd voor een feestje om 2018 goed te beginnen. In Amsterdam-Oost (waar Diversiteitsland ontstond) wordt 30 januari een middag vol verrassingen…

Lees verder »
Diversiteitsland
Diversiteitsland

Nieuw! Jaarmagazine

Benieuwd wat het Diversiteitsland team dit door COVID uitdagende jaar deed om het leven van jong én oud te verrijken?

Lees verder »