MON€Y SYMPOSIUM

Als Landelijk Kennis Punt organiseert Money School jaarlijks een Geld Symposium met haar partners, deelnemers, financiers en ervaringsdeskundigen om door kennis te delen de vicieuze cirkel rond armoede te doorbreken.

Op 16 april 2021 de Dag van de Stem stond het Symposium stond ervaringsdeskundigheid en delen van geldverhalen centraal om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.​​

 • Hakim Laajil deelde geldverhalen en cijfers vanuit de Gemeente Amsterdam. 
 • Hans Spekman (directeur Jeugdeducatiefonds) en Sandra Doevendans (auteur Schone Lei) vertelden hoe zij hun ervaring met armoede in de praktijk inzetten voor kansengelijkheid van kinderen en jongeren. 
 • Salih Türker (directeur Diversiteitsland) toostte met ons op het 12,5 jaar bestaan van zijn organisatie Stichting Diversiteitsland en de Money School successen.

 

Bekijk hier het verslag in de vorm van een Spoken Word van woordkunstenaar: Atta de Tolk.

In aanloop naar het Symposium vonden 5 “walk-shops” plaats met geldverhalen van o.a. de Kinderburgemeester, ervaringsdeskundige Stella de Swart en bewindvoerder Jonna van der Groef. Zij droegen hun stokje om stappen te maken tegen armoede aan ons over tijdens het Symposium.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share this post
Recent Comments
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Money School

  GELDLESSEN 8-18 jaar

  Money School is bestemd voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Het lesprogramma is afgestemd op de leeftijd. Bij iedere leeftijd ligt de focus op een ander financieel aspect. Elke jongere uit Amsterdam en daarbuiten kan er aan meedoen.

  Lees verder »
  Activities
  Money School

  MON€Y SYMPOSIUM

  Als Landelijk Kennis Punt organiseert Money School jaarlijks een Geld Symposium met haar partners, deelnemers, financiers en ervaringsdeskundigen om door kennis te delen de vicieuze cirkel rond armoede te doorbreken.

  Lees verder »
  Activities
  Money School

  MON€Y CHALLENGES

  Wil je leren hoe jij rijk kunt worden? Speciaal voor jou (en je vrienden) hebben we leuke challenges bedacht die je samen op school kunt doen, maar ook alleen thuis. Extra handig tijdens lock-down.

  Lees verder »