Levenskunst Academie

Veel ouderen met een migratieachtergrond hadden in hun jeugd niet de gelegenheid om verder te leren. Bij de Levenskunst Academie krijgen de ouderen alsnog de kans om kennis en vaardigheden te verwerven met betrekking tot door henzelf gekozen onderwerpen.

In 2016 voerde de Vitale Ouderenraad een succesvolle pilots uit van het Levenskunst Academie.  Lees hier het artikel. Met de uitvoering van deze pilots heeft de Vitale Ouderenraad ook bewezen in staat te zijn tot verandering en innovatie. De volgende stap bestaat uit het brengen van continuïteit en duurzaamheid in het concept Levenskunst Academie zodat meer ouderen over een langere periode er profijt van kunnen hebben. Dit proces wil de Vitale Ouderenraad ingaan als een lerende organisatie, die open staat voor innovatie en verandering. Kenmerkend voor de aanpak van de Vitale Ouderenraad is de betrokkenheid van de ouderen zelf evenals de inzet van meertalige vrijwilligers/studenten.

Wanneer: Iedere woensdag. 11.00 uur
Locatie: Meevaart, Balistraat 48A

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Deel dit bericht!
Recent Comments
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Alzheimer Theehuis

  Het Alzheimer Theehuis is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, en belangstellenden met een niet-westerse achtergrond.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Levenskunst Academie

  Veel ouderen met een migratieachtergrond hadden in hun jeugd niet de gelegenheid om verder te leren. Bij de Levenskunst Academie krijgen de ouderen alsnog de kans om kennis en vaardigheden te verwerven met betrekking tot door henzelf gekozen onderwerpen.

  Lees verder »
  KUNST VERBINDT
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  KunstVerbindt

  Tijdens de Levenkunst Academie lessen en tijdens de Alzheimer Theehuis bijeenkomsten is er aandacht voor kunst en cultuur. Zowel informatief als zelf kunst en cultuur “maken” Daarnaast worden in samenwerking met Alzheimer Nederland afd. Amsterdam kunstworkhops georganiseerd voor de deelnemers aan deze bijeenkomsten.

  Lees verder »