Herdenkingen en vieringen

Jaarlijks organiseren wij bijeenkomsten rondom herdenking- en vieringen waarbij de focus ligt op het stimuleren van een interculturele dialoog. Wij geloven dat door mensen met verschillende achtergronden samen te brengen en met elkaar in gesprek te laten gaan, er meer bewustwording, begrip en betrokkenheid wordt gecreëerd. 

Directeur van Stichting Diversiteitsland, Salih Türker:
“Mensen leven nog steeds in groepen langs elkaar en hebben vaak weinig kennis van elkaars geschiedenis. Door het delen van informatie en herdenken van belangrijke gebeurtenissen uit o.a. de Nederlandse en Turkse geschiedenis zie ik een sleutel om deze verbinding te versterken. Vanuit deze noodzaak en gedachte herdenken we de geschiedenis en vieren we onze vrijheid.” 

In deze activiteiten staat de betekenis van cultuur en geschiedenis in een moderne en multiculturele maatschappij centraal. Zo herdenken we jaarlijks samen de Slag om Gallipoli op 18 maart en de Tweede Wereldoorlog op 4 en 5 mei.

Bekijk hier het filmpje!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Deel dit bericht!
.
  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Alzheimer Theehuis

  Het Alzheimer Theehuis is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, en belangstellenden met een niet-westerse achtergrond.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Levenskunst Academie

  Veel ouderen met een migratieachtergrond hadden in hun jeugd niet de gelegenheid om verder te leren. Bij de Levenskunst Academie krijgen de ouderen alsnog de kans om kennis en vaardigheden te verwerven met betrekking tot door henzelf gekozen onderwerpen.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Herdenkingen en vieringen

  Jaarlijks organiseren wij bijeenkomsten rondom herdenking- en vieringen waarbij de focus ligt op het stimuleren van een interculturele dialoog. Wij geloven dat door mensen met verschillende

  Lees verder »