79% van de jongeren vindt dat hij/zij beter met geld kan omgaan na de Money School.
Het lesprogramma van Money School bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 1 à 2 uur. De bijeenkomsten vinden plaats op of na schooltijd. We bieden ook een 5e lesdag. Gedurende de lessenreeks worden ook ouders betrokken om het leren ook thuis door te laten gaan.
De geldlessen naar een gezonde financiële basis van Money School zijn verdeeld over drie verschillende leeftijdscategorieën:
– 8-12 jaar: Praten over geld(problemen) is een taboe. Daarom kun je niet vroeg genoeg hiermee beginnen. In deze lessen ligt de nadruk op: talentontwikkeling, toekomstdromen en nadenken over gezondheid.
– 12-15 jaar: Zij hebben al vaak een bijbaan, bankrekening en pinpas en staan losser van directer controle van hun ouders en de mobiele telefoon en status worden belangrijker voor ze. Daarom worden thema’s rond werk zoeken/hebben, loon en arbeidsrecht toegevoegd.
– 16-18 jaar: Hoofddoel is dat de studenten financieel zelfredzaam worden. Zodat zij als volwassene zelfstandig kunnen leven en wonen en de huishoudfinanciën in balans kunnen houden.
In 8 workshops leren de kinderen en jongeren over verstandige (online) aankopen, bankzaken, reclame, geld verdienen, sparen, online weerbaar worden en lenen. Door inzet van ervaren jongeren, gastsprekers en excursies (onder meer naar De Nederlandsche Bank) is Money School laagdrempelig voor alle kinderen en jongeren. Daarnaast staat: talentontwikkeling, toekomstdromen en nadenken over gezondheid centraal.
Het lesprogramma is een flexibel programma, dat gemakkelijk kan worden aangepast aan de vragen en behoeften van de groep. Neem contact op met mieke@themoneyschool.nl voor het passende programma voor jullie buurthuis of school.
Recent Comments